Lecol MS250 Parketlijm Plus

159,95

Lecol MS250 PLUS is een 1 componetent hard-elastische parketlijm op MS-polymeerbasis.

SKU: lecol-ms250-parketlijm-plus Categorieën: , , , , ,
  • Beschrijving
  • Extra informatie
  • Beoordelingen (0)

Beschrijving

Lecol MS250 Plus is geschikt voor de verlijming van spaanplaat of industriemozaïek ondervloeren, massief parket tot 18 cm breedte, hoogkant parket, mozaïekparket, verouderd bourgogne tapis en meerlaags kant-en-klaar parket (lamelparket) op zuigende en niet-zuigende ondervloeren. Bij een lage relatieve luchtvochtigheid in de ruimte dient men bij verouderd bourgogne tapis rekening te houden met minimale naadvorming.

Extra informatie

Weight16 kg
Werkwijze

Ondervloeren:
Zowel alle ondervloeren als de klimatologische omstandigheden moeten voldoen aan de normen volgens DIN 18365. De ondervloeren moeten door en door droog, egaal, schoon, stof-, kras- en vetvrij en zonder scheuren zijn. Ze mogen geen lijm- en verfresten bevatten.
Anhydrietvloeren moeten met een Lägler single roterende machine voorzien van een staalborstel, een stalen schuurschijf of schuurpapier korrel 16 – 24 aangeschuurd en goed afgezogen worden.
Indien de anhydrietvloer niet geheel stofvrij is, dan dient men voor te strijken middels Wakol PU280 en vol en zat af te zanden met vuurgedroogd kwartszand Wakol S28. Het afzanden kan men achterwegen laten indien men binnen 24 uur na het aanbrengen van Wakol PU280 lijmt met Lecol MS250 Plus. Geschiedt de verlijming later, dan moet men afzanden (zie technisch merkblad Wakol PU280).
Ook sterk poreuze ondervloeren en vloeren met vloer verwarming moeten met Wakol PU280 voorgestreken en afgezand worden. De droogtijd van de voorstrijk dient uiteraard in acht genomen te worden.
Verwerking:
De lijm met getande lijmkam gelijkmatig opbrengen, waarbij lijmopeenhopingen vermeden dienen te worden. Niet meer dan ca. 1 m² voorlijmen. Het parket wordt daarna onmiddellijk ingelegd en goed aangeklopt. Erop letten, dat de onderkant van het parket volledig met lijm bedekt is. Eventueel dienen de parketdelen gestempeld of verzwaard te worden, zodat deze in het lijmbed liggen tijdens de afbinding van de lijm.
Schuren en lakken van het parket mag pas plaatsvinden na volledige afbinding van de lijm en bij normale klimatologische omstandigheden (20°C – 65 % RV) na 24-48 uur.
De apparatuur onmiddellijk na gebruik reinigen. Na afbinding kan Lecol MS250 Plus gemakkelijk mechanisch verwijderd worden.
Aanwezige lijm op kant-en-klaar parket kan daags na uitharding eenvoudig handmatig worden verwijderd. Het verdiend echter aanbeveling om de aanwezige lijm direct te verwijderen reinigingsdoekjes swarfega blackbox.
Bij renovatie van kant en klaar lamelparket adviseren wij een olie-impregnatie met Lecol Accent VL95 of Lecol Accent VL96 toe te passen.

Merk

Verbruik

Ca. 800 – 1400 g/m².

Inhoudsmaat

Levertijd

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Lecol MS250 Parketlijm Plus” te beoordelen