Rigostep XTRA

20,95

Ontwikkeld voor toepassing op parket- en plankenvloeren in normaal tot intensief belopen ruimten, zoals woonkamers, entrees, trappen, kantoren, etc.

– Extra Kwaliteit polurethaan parketlak.

– Voor parket- en plankenvloeren.

– Geen verharder nodig.

– Voor normaal tot intensief gebruik.

– Zeer elastisch, bijzonder taai en goed slagvast.

– Slijtvast.

SKU: rigostep-xtra-satin Categorieën: , , , , ,
Wissen
  • Beschrijving
  • Extra informatie
  • Beoordelingen (0)

Beschrijving

Robuuste, extra kwaliteit 1-component watergedragen polyurethaan parketlak. U hoeft geen verharder toe te voegen, dus geen potlife en geen afval. RigoStep XTRA is reukarm, soepel te verwerken en strak vloeiend. De droge laag is elastisch, taai en slagvast. Bevat geen isocyanaat. rigostep XTRA wordt wegens zijn uitmuntende prijs-prestatie verhouding zowel door professionele als particuliere verwerkers zeer gewaardeerd.

Ontwikkeld voor toepassing op parket- en plankenvloeren in normaal tot intensief belopen ruimten, zoals woonkamers, entrees, trappen, kantoren, etc.

Het onderhoud doet u met RigoStep FLOORPOLISH, CLEAN en STRIP.

Gebruik een RigoStep Parketlakroller, Rigo St eplicator of een volle, langharige kwast.

Extra informatie

WeightNiet beschikbaar
Uitstraling

,

Werkwijze

Ondergrond:
De ondergrond dient schoon en droog te zijn en vrij van was, vet en stof. Vezelopwerking kan worden tegengegaan door het oppervlak goed te polijsten. Ook kan na het schuren met de wals het oppervlak worden afgenomen met een vochtige doek. Na droging het hout zoals gebruikelijk polijst en, daarna het oppervlak zorgvuldig stofvrij maken en direct de eerste (grond-) laklaag aanbrengen.
Aanbrengen:
Gebruik een RigoStep Parketlakroller, Rigo Steplicator of een volle, langharige kwast.
Nieuw werk:
3 x RigoStep XTRA of eerst een RigoStep grondlaag en daarna 2 x RigoStep XTRA.
Bestaand werk:
1 of 2 x RigoStep XTRA aanbrengen (ondergrond eerst reinigen met RigoStep STRIP).
Gelijkmatig in banen of vakken over de vloer verdelen. Verschillen in laagdikte vermijden. Het is belangrijk een watergedragen lak vol op te zetten. Een volle laag geeft een betere benatting, vloeit optimaal uit en droogt minder snel aan, zodat er meer tijd is voor het uitrollen en het maken van nat-in-nat aansluitingen.
Altijd pas verder gaan met aflakken als de vorige laag voldoende droog is. Het insluiten van een niet droge laag gr ond- of aflak kan leiden tot defecten.
Een verse laklaag de eerste twee weken niet afdekken en niet vochtig reinigen.
Droging:
– Handdroog : na 1 – 2 uur.
– Licht belastbaar : na 12 – 16 uur.
– Overlakbaar : na 2 – 3 uur.
– Volledig belastbaar : na 7 – 14 dagen.
Tussenschuren:
Voor het aanbrengen van de laatste laklaag het oppervlak zonodig lichtjes aanschuren. De vloer (en de werkruimte) vervolgens stofvrij maken. Tussenschuren is niet nodig voor de hechting, maar beoogt het verkrijgen van een gladder resultaat.

Merk

Verbruik

Ca. 10 m 2 per liter per laag, afhankelijk van de ondergrond. Op kaal hout de eerste laag wat voller aanbrengen (circa 8 m 2 per liter).

Inhoudsmaat

,

Levertijd

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Rigostep XTRA” te beoordelen