WoCa Hardwax Olie

31,95

Geeft de vloer robuust uiterlijk.

 

SKU: woca-hardwax-olie Categorieën: , , , , ,
Wissen
  • Beschrijving
  • Extra informatie
  • Beoordelingen (0)

Beschrijving

Een professionele vloerafwerking waarbij de vloer na toepassing voorzien is van een uiterst slijtvast oppervlak en een robuust uiterlijk. De Hardwax Oil kan toegepast worden op onbehandelde vloeren, pas geschuurde vloeren of als toplaag op andere WOCA kleuroliën.

Door de verzadiging met de olie wordt het hout beschermd tegen vuil en water.

  • Verkrijgbaar in de kleuren Naturel en extra wit.
  • Slijtvast.
  • Makkelijk in gebruik.

Extra informatie

WeightNiet beschikbaar
Uitstraling

,

Gecertificeerd

Werkwijze

Voorbereiding
Het onbehandelde houtwerk moet geschuurd worden,- eindigend met gaasschuurnet/ pro disk korrel 100-120. De vloer moet volkomen droog en vrij van vuil en vet zijn alvorens de olie aan te brengen. Aanbevolen hout- vochtigheid maximaal 12%.De temperatuur van het product, de werkruimte en de vloer moet liggen tussen de 15°C-30°C. Zorg altijd voor goede ventilatie tijdens het aanbrengen en de droogtijd.
1. De vloer kan gewist of bevochtigd worden met WOCA Intensiefreiniger gemengd met water in een verhou- ding van 1:40, indien noodzakelijk. Laat de vloer volledig drogen voor het aanbrengen van de olie.
2. De inhoud van de bus goed roeren en mengen, zowel voor als tijdens gebruik. Bussen met verschillende batchnummers vooraf mengen om kleurverschillen te voorkomen. Breng de olie aan in een dunne, egale laag met een kortharige verfrol(-ler), Oil Applicator. Laat het hout de olie absorberen gedurende ongeveer 20 minuten.
3. Het behandelde gedeelte inwrijven met een witte of beige pad onder een steelhouder of een eenschijfs-machine, tot alle overtollige olie is ingewreven en het oppervlak er verzadigd uitziet. Laat de vloer 8 tot 10 uur drogen. Breng indien noodzakelijk een tweede laag aan.
4. De vloer kan de volgende dag voorzichtig belopen worden en is volledig doorgehard na 3 dagen, onder normale condities. Reinig de vloer niet totdat deze volledig uitgehard is. Na de uithardingstijd moet het oppervlak gereinigd worden met WOCA Natuurzeep of Olie Conditioner, welke een beschermende laag op het oppervlak achterlaten.

Merk

Verbruik

8-12 m2 per liter.

Inhoudsmaat

,

Levertijd

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “WoCa Hardwax Olie” te beoordelen