Woca Naaldhoutloog

29,95

WOCA Zachthoutloog zorgt er voor dat het hout niet donker verkleurt door de werking van het zonlicht.

SKU: woca-naaldhoutloog Categorieën: , , , , ,
  • Beschrijving
  • Extra informatie
  • Beoordelingen (0)

Beschrijving

Voor het logen van nieuw of geschuurd naaldhout (vuren, grenen en pitch pine). Kan ook gebruikt worden voor nieuwe plafond- of wanddelen alvorens deze worden aangebracht. Niet voor harde houtsoorten. De loogbehandeling gaat de vergeling van het hout onder invloed van licht tegen. Daardoor blijft de mooie, lichte kleur die het hout van nature heeft, intact.

Extra informatie

Weight2.5 kg
Werkwijze

Zorg ervoor dat de vloer egaal geschuurd is (schuurnet korrel 100) en stof- en vetvrij. De vloer moet volledig droog zijn voordat u met logen begint. Werk bij voorkeur bij een kamertemperatuur van +18º C. Zorg voor voldoende ventilatie, maar vermijd tocht over de vloer.
Zorg ervoor, dat u de flacon voor gebruik goed schudt. Er mogen geen witte pigmenten onder in de flacon blijven zitten. Giet de hele flacon loog in een emmer en roer deze af en toe om, zodat de pigmenten niet naar beneden zakken. – Breng met de loogbestendige kwast/roller de loog gelijkmatig aan in de lengterichting van de delen. Breng minstens 1 liter loog aan op 10 m 2 oppervlakte, voor een optimaal resultaat. Laat de loog ongeveer 1 uur bij kamertemperatuur inwerken . Betreed de vloer tijdens deze periode niet.
REINIG DE VLOER VERVOLGENS MET WOCA INTENSIEFREINIGER – Vul één emmer met 5 liter warm water – Vul de andere emmer met 5 liter warm water en 125 ml WOCA intensiefreiniger (=1:40) – Gebruik een witte pad en boen de intensiefreiniger goed vochtig (niet kletsnat!!) in het hout. Spoel de pad af en toe uit in het schone water. – Verwijder de losgeweekte loogresten nu met de swepmop of dweil, onder regelmatig uit- spoelen in het schone water. Als de vloer goed droog is ( na minimaal 8 uur ) kan een vervolgbehandeling met olie plaatsvinden. Een vervolgbehandeling met WOCA zeep (alleen bij massieve delen van naaldhout) kan al na 2 uur plaatsvinden. LET OP Na een inwerktijd van circa 2-3 maanden is het effect van het logen optimaal.

Verbruik

ca.: 8-10 m² per liter afhankelijk van de houtsoort.

Merk

Inhoudsmaat

Levertijd

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Woca Naaldhoutloog” te beoordelen